fbpx

EQUÀLITAT coordinarà la campanya d’agressions sexuals en festes de Massamagrell

massamagrell
  • Per tercera vegada consecutiva el municipi compta amb una potent campanya durant unes dates tan assenyalades
  • Els Punts Violeta seran els protagonistes de la campanya d’enguany
  • La campanya serà coordinada per l’equip d’EQUÀLITAT

Massamagrell està a punt de donar començament a les seues Festes Majors de 2018, i per tercer any consecutiu en aquestes dates tan assenyalades, comptarà amb una campanya municipal en contra de les agressions sexuals i sexistes en festes, que tindrà com a finalitat aconseguir unes festes lliures de violència masclista demostrant que es pot gaudir al mateix temps que es respecta.

“Des de la Regidoria de Festes s’ha treballat conjuntament amb la Regidoria d’Igualtat, i enguany la campanya consistirà en la instal·lació de Punts Violeta els dies del xupinasso, disfresses i torrà; tres dies de festa on gran part del poble es troba al carrer”, explica el regidor de Festes, Paco Gómez.

Els Punts Violeta seran llocs didàctics dirigits per agents d’igualtat que s’encarregaran de sensibilitzar a la joventut sobre les agressions de violència sexistes i sexuals que es poden donar en dies de festa. Allí podran rebre informació a través de recursos facilitats pel Ministeri d’Igualtat i l’Institut de les dones de las GVA, a banda de recursos i documentació dissenyada per l’àrea d’igualtat de l’Ajuntament de Massamagrell.

En aquests Punts Violeta també es repartiran ulleres morades, color representatiu de la igualtat de la dona; ventalls de diferents colors, que representen la diversitat sexual i de gènere; i adhesius amb frases de lluita contra la violència masclista. A més, en cada punt s’instal·larà un photocall dissenyat exclusivament per a la campanya, on les persones més joves podrà fer-se fotografies que desprès podran compartir a les seues xarxes socials baix els hashtags #MassamaGaudeix i #MassamaRespecta.

Però això no ho és tot, altra novetat de la campanya d’enguany ha sigut la creació d’una llista de reproducció amb cançons lliures de masclisme, on la música no degrade a les dones. La llista, ha sigut creada de forma col·laborativa pel veïnat de Massamagrell que ha fet arribar les seues propostes a l’àrea d’Igualtat de l’ajuntament, aconseguint a dia de hui més de 50 cançons que han conformat la Playlist MassamaRespecta de Spotify, unes cançons a les quals tindrà accés qualsevol persona i que sonaran durant aquests dies de festa per tot arreu del poble.

“De la mateixa manera que altres municipis del territori valencià, hem optat per enfocar la campanya d’enguany en aquestos Punts Violeta. Des de l’àrea d’Igualtat ens estem esforçant per aconseguir que els Punts Violeta del nostre municipi siguen uns Punts didàctics, creatius i dinàmics”, assenyala Nina Sepúlveda, regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Massamagrell.

“En aquesta campanya pretenem demostrar una vegada més l’entrega d’aquest equip de govern amb la violència de gènere. Volem que la joventut del nostre municipi es sensibilitze al respecte, gaudixca i sobretot es respecte”, afirma l’alcalde, Pep Galarza.

FONT: Ajuntament de Massamagrell

Comunicació EQUÀLITAT

 

Teléfono: 963 11 02 66
Email: info@equalitat.es

C/Mare de Déu de la Cabeza 42, pta 12
46014 – València 

¡Síguenos en redes sociales!