Captura de pantalla 2016-05-27 a la(s) 12.30.02La Pobla vol visibilitzar un problema social a través d’un ambiciós pla que aconseguisca construir una igualtat efectiva i una eliminació real de les desigualtats de gènere a nivell municipal.

EQUÀLITAT,  participació i igualtat signa amb l’Ajuntament de La Pobla de Vallbona el conveni de col·laboració per a la posada en marxa del primer Pla d’Igualtat de Dones i Homes (PMIO) que suposarà la implementació definitiva de polítiques de gènere en la localitat. La participació ciutadana de tots els nuclis urbans dispersos de la localitat serà una de les apostes més importants de l’estudi i la sensibilització de la ciutadania, el repte primordial en la fase d’implementació en el municipi.

Regina Llavata, regidora de Drets civils de l’Ajuntament de La Pobla, serà la principal impulsora municipal que, amb l’equip d’EQUÀLITAT, promourà els principis fonamentals del projecte: el respecte a la diversitat, la igualtat de tracte i la igualtat d’oportunitats entre dones i homes, entre molts altres que s’aniran desenvolupant en base a l’estudi.

A partir d’ara, l’equip impulsor del PMIO obrirà un intens procés d’anàlisi quantitativa i qualitativa de dades de caràcter endogen que recullen les característiques particulars de la Pobla de Vallbona a tots els aspectes susceptibles de ser rellevants en la consecució d’un pla d’igualtat de gènere: econòmics, laborals, empresarials, associatius, etc.

Es pretén que l’esborrany del I Pla Municipal d’Igualtat de Dones i Homes es presente per a la fase de comissions informatives i la seva posterior votació final en el Plenari durant el mes d’abril de l’any 2017.

COMUNICACIÓ EQUALITAT