• La iniciativa pretén fomentar la participació i la corresponsabilitat dels diferents grups d’interés que conformen el veïnat.
  • Participaran en l’Escola un ampli elenc de persones acadèmiques de prestigi i professionals amb una dilatada experiència en l’àmbit del Govern Obert.

L’Ajuntament d’Alfara del Patriarca, junt amb la consultora social valenciana EQUÀLITAT, participació i igualtat, presenta la I Escola Municipal de Govern Obert, un projecte innovador amb el qual es busca fomentar la governança responsable, participativa i transparent, incloent-hi també al programa accions de sensibilització ciutadana entorn dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides i els valors de l’Agenda 2030.

L’Escola Municipal de Govern Obert, la qual mostra el pacte del consistori amb els valors de la transparència, la participació ciutadana i col·laboració publicoprivada; i està constituïda per diferents accions de tipus formatiu i divulgatiu, donant cabuda al teixit associatiu del municipi, al funcionariat de l’Ajuntament, a les xiquetes i xiquets del CEIP San Juan i el Centre Educatiu Ramón y Cajal que cursen els nivells formatius de 4t i 5é de primària i, finalment, a la ciutadania en general.

El projecte comptarà amb l’experiència i el coneixement d’un gran nombre de professionals provinents principalment de l’àmbit acadèmic. Un exemple d’aquest prestigiós elenc és Lorenzo Cotino Hueso, catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de València, magistrat del Tribunal Superior de Justícia de la CV i Vocal del Consell de Transparència de la Generalitat Valenciana.

L’alcaldessa d’Alfara del Patriarca, Marisa Almodóvar Torres, ha destacat la importància de dur a terme actuacions municipals com aquesta, que garantisquen la connexió del consistori amb la ciutadania, la promoció d’una societat més cohesionada i involucrada en els assumptes de l’ajuntament. Per la seua banda, la regidora de Transparència i Sanitat, Inmaculada Beltrán Andres, incideix en la necessitat d’incloure en l’agenda de l’Ajuntament les preocupacions socials i els compromisos ètics amb el desenvolupament sostenible i el govern obert. Aquest projecte està subvencionat per la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat democràtica de la Generalitat Valenciana i la Delegació de Govern Obert i Participació de la Diputació de València.

Les invitacions als grups assistents es duran a terme de manera individualitzada i personalitzada i, a més a més, per a l’efectiu desenvolupament d’aquestes accions, l’Ajuntament d’Alfara del Patriarca disposarà de dependències municipals que puguen acollir als diferents grups participants, garantint sempre unes correctes mesures de seguretat sanitària i distanciament social adaptades a la situació pandèmica.

Comunicació EQUÀLITAT