fbpx

S’inicia la fase de votació dels pressupostos participatius “Decidim Castelló”

Actualidad, Castelló (Ribera Alta), OGOV
  • Aquest dilluns, 4 d’octubre de 2021, s’inicia l’última fase d’aquesta nova edició dels Pressupostos Participatius “Decidim Castelló”.
  • Cada veí i veïna empadronada al poble pot triar fins a tres propostes tant del grup d’inversió com del grup de despesa corrent.

Els Pressupostos Participatius “Decidim Castelló” encaren la seua recta final amb l’inici d’aquesta última fase del projecte: les votacions tant en les propostes d’inversions com de despeses corrents. Des d’aquest dilluns, 4 d’octubre de 2021, fins el dijous, 14 d’octubre de 2021, la ciutadania de Castelló podrà triar entre totes les propostes recollides durant les setmanes passades tant mitjançant les urnes distribuïdes pels diferents edificis públics del municipi, com per mitjà del Portal de Participació Ciutadana.

Per a aquesta última fase de votació, seguint amb el principi de fer partícip al major número de població possible, s’ha establit un mecanisme de votació simple i innovador, que permetrà a qualsevol veí i veïna de Castelló a exercir el seu dret a vot de la manera més senzilla. Per a dur a terme aquesta tasca, s’ha d’estar empadronat/a en el Padró Municipal abans de la data 1 de setembre de 2021 i tindre, almenys, 16 anys en eixe moment, tal com s’estableix en les bases dels Pressupostos Participatius “Decidim Castelló”. Una vegada complit aquests dos requisits, s’haurà de registrar en el Portal de Participació https://decidimcastello.org/, i entrar en la secció dels Pressupostos Participatius, on la ciutadania podrà triar fins a tres propostes d’inversió, tres propostes de despesa corrent i modificar-los al seu antull fins a la finalització del termini de votació, el 14 d’octubre de 2021 a les 20:00h.

Tal com es va dur a terme  en la fase de comunicació i recollida de proposta, i amb l’objectiu que tota persona que ho desitge puga votar, es programarà una Campanya a Peu de carrer en el qual, persones expertes en governança i processos participatius, es desplaçaran als carrers, places i mercat municipal de Castelló perquè tota persona que tinguera problemes per a exercir el seu vot puga rebre una ajuda tècnica i professional, a més d’informar-se sobre quines són les propostes, i de saber què mecanisme s’utilitza en aquesta fase. D’altra banda, en caràcter de suport i d’acostar els mecanismes de participació ciutadana a tota la societat, es durà a terme una sessió tècnica d’assistència del Portal de Participació Ciutadana per a socórrer i assistir a tota aquella veïna o veí que tinguera problemes a l’hora d’accedir a aquest Portal municipal, per a participar en el projecte dels Pressupostos Participatius.

Des de l’Ajuntament de Castelló volem agrair a la nostra ciutadania per la seua activa participació en la fase de recollida de propostes (quasi dos centes presentades) que permeten que el futur del nostre municipi es construïsca entre totes i tots. Per això, animem al veïnat a participar en aquesta última fase dels Pressupostos Participatius “Decidim Castelló”: el futur del nostre poble al teu abast.

Els Pressupostos Participatius «Decidim Castelló» es realitzen gràcies a la subvenció en matèria de promoció de la Participació Ciutadana que ofereix la Diputació de València conjuntament amb la Generalitat Valenciana.

Comunicació EQUÀLITAT

Teléfono: 963 11 02 66
Email: info@equalitat.es

C/Mare de Déu de la Cabeza 42, pta 12
46014 – València 

¡Síguenos en redes sociales!