Hui de vesprada, el nostre director, Jose L. Sahuquillo ha signat la Declaració de la Comissió de Gènere del Col·legi de professionals de la Ciència Política i de la Sociologia de Catalunya.

La Comissió de Gènere del Col·legi de professionals de la Ciència Política i de la Sociologia de Catalunya (COLPIS) membre del Consell Nacional de Dones de Catalunya, i de l’Observatori d’Igualtat de Gènere de Catalunya vol compartir els següents reptes, mesures, i dirigir una proposta al govern de la Generalitat, perquè es tingue en compte la perspectiva de gènere en la planificació de les polítiques públiques els diferents nivells territorials i de les administracions públiques, arran de la crisi social, econòmica i cultural provocada per la pandèmia del COVID-19.

Al mateix temps des de la Comissió es vol posar en valor el paperclau que les professionals de la ciència política i la sociologia han de tenir alhora d’analitzar la situació actual amb perspectiva de gènere i mirada interseccional per tal de poder plantejar polítiques públiques que donin resposta a la diversitat de situacions i necessitats reals de tota la ciutadania. Partint que abans de la crisi per la pandèmia la situació de les dones a Catalunya,i al món, era ja desigual, detallem les dimensions que s’han fet més evidents arran de la crisi.

Per llegir la declaració sencera fes clic ací