fbpx

La Font d’en Carròs Sostenible

La Font d’en Carròs Sostenible

La Font d'en Carròs, RSE
  • El projecte s’anomena “La Font d’en Carròs Sostenible” i està constituït per sis conferències impartides per professionals i acadèmics de reconegut prestigi i un conjunt de creativitats d’impacte gràfic.
  • La iniciativa està subvencionada parcialment per la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana.

La Regidoria d’Igualtat encapçalada per Celia Escrivà Escrivà, amb la col·laboració de la consultora social valenciana EQUÀLITAT, participació i igualtat, impulsarà en els dies vinents la pionera iniciativa a l’àmbit municipal denominada “La Font d’en Carròs Sostenible”. Aquest projecte està conformat principalment per una sèrie de conferències dirigides a tots els grups d’interés i actors clau en el desenvolupament sostenible del municipi, entre els quals es troben la població infantil i adolescent, el funcionariat al servei del consistori i la societat civil organitzada.

De manera més detallada, es preveu l’organització d’un contacontes i d’una narració en matèria d’igualtat de gènere dirigida a l’estudiantat d’educació primària i secundària del CEIP Francesc Carròs; d’una conferència magistral i d’una píndola formativa en línia, en les quals qualsevol persona interessada podrà conéixer com aplicar en la seua vida diària els principis i valors de la responsabilitat social; i de dues capacitacions de caràcter tècnic-pràctic encomanades a millorar els coneixements i les habilitats del funcionariat per a apuntalar la transparència pública i reforçar els mecanismes de participació ciutadana a l’Ajuntament.

D’altra banda, paral·lelament al desenvolupament d’aquestes ponències, es durà a terme una campanya d’impacte gràfic en la qual participaran veïnes i veïns referents de l’àmbit públic, de comerç de proximitat, educacional o cultural. Així, els cartells resultants presidiran tots els edificis públics i els llocs més emblemàtics de tot el municipi.

Celia Escrivà ha exposat la idoneïtat d’implementar polítiques públiques com aquestes que ens ocupa, perquè “permeten educar i sensibilitzar a la població entorn dels principis socials del respecte a la diversitat, la igualtat d’oportunitats, la no discriminació i la integritat institucional, despertant en les generacions presents i futures un imaginari col·lectiu de comportament ètic i responsable amb la nostra societat i entorn”. Segons informa la mateixa regidora, “aquests tallers formatius s’impartiran en diferents dependències municipals i seran a càrrec d’un ampli elenc d’acadèmics i professionals de reconegut prestigi nacional i internacional. A més, afegeix que “els seus coneixements i la seua saviesa ens permetran avançar cap a un poble més just, equitatiu i cohesionat”.

L’alcalde de la Font d’en Carròs, Pablo Puig Desena, ha destacat l’oportunitat que representa el desenvolupament d’aquesta iniciativa, a més de per al poble, per a contribuir, des de la perspectiva local, a la consecució dels objectius emmarcats en l’Agenda 2030 de les Nacions Unides. Així mateix, la màxima autoritat de l’Ajuntament ha agraït el suport econòmic de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, així com la confiança depositada des de l’administració autonòmica en el projecte.

El projecte “La Font d’en Carròs Sostenible” està subvencionat parcialment per la Generalitat Valenciana, havent-se assumit fons propis per a sufragar plenament les despeses associades al mateix i garantir el seu bon esdevindre.

Comunicació EQUÀLITAT

Contactar con Kangurea

Te lo ponemos muy fácil. Nuestra respuesta es inmediata.