fbpx

La Pobla lidera les I Jornades Comarcals en Igualtat i Diversitat

La Pobla lidera les I Jornades Comarcals en Igualtat i Diversitat

igualdad, La Pobla

Regina Llavata, regidora de Drets Civils, presenta durant les jornades el projecte deI I Pla Municipal d’Igualtat de Dones i Homes de La Pobla de Vallbona

La Casa Gran va acollir divendres passat a més de 40 regidores i tècniques d’igualtat de la província de València interessades en la igualtat i la diversitat municipal en les primeres jornades comarcals organitzades per l’Ajuntament de La Pobla de Vallbona.

Maria Such i Isabel García, Directora General de l’Institut Valencià de les Dones i per a la Igualtat de Gènere de la Generalitat Valenciana i Diputada d’Igualtat de la Diputació de València, respectivament, van ser les encarregades de marcar l’inici d’una intensa jornada centrada en les pràctiques consolidades i en les perspectives de noves polítiques en l’àmbit municipal en esta matèria. Representants polítiques dels ajuntaments de Silla, Massamagrell, Alfafar i Albalat van voler compartir les seues experiències al capdavant de les regidories d’igualtat dels seus municipis.

La incorporació de la perspectiva de la diversitat en l’àmbit local va ser introduïda per María Sánchez en una sessió sobre l’evolució de la situació de les persones LGTB en els pobles i ciutats i la construcció de polítiques públiques basades en esta perspectiva.

Les sessions de la vesprada del divendres van comptar amb la presència de Víctor Manuel Serra, president de l’associació Mirall Camp de Turia i amb l’actuació especial d’Inma Ruíz, narradora oral, que va presentar “Amb veu de dóna”, relats creatius des de la perspectiva de gènere.

Regina Llavata, regidora de l’Ajuntament de La Pobla de Vallbona i Joan Gonçales, director d’estudis sociològics d’EQUÀLITAT, van ser els encarregats d’exposar l’ambiciós projecte que s’està duent a terme en la localitat. El Pla Municipal d’Igualtat de Dones i Homes 2017 – 2021 té com objectiu fonamental aconseguir que La Pobla de Vallbona es convertisca en un municipi igualitari i divers. En este sentit, i després de transmetre el compromís del consistori amb la igualtat municipal, es preveu que l’aprovació del pla es produïsca durant els pròxims mesos.

GALERIA FOTOGRÀFICA

I Jornada Comarcal d'Igualtat Municipal i Diversitat de Gènere

COMUNICACIÓ EQUÀLITAT

Contactar con Kangurea

Te lo ponemos muy fácil. Nuestra respuesta es inmediata.