fbpx

L’Alcúdia aprova el seu primer Pla d’Igualtat

L’Alcúdia aprova el seu primer Pla d’Igualtat

igualdad, L'ALCÚDIA
  • El projecte inclou un pla d’acció dividit en 7 àrees per millorar la satisfacció dels empleats i empleades públics al lloc de treball.
  • El projecte ha estat coordinat per la nostra signatura, EQUÀLITAT, participació i igualtat

L’Ajuntament de l’Alcúdia va aprovar, a l’últim plenari celebrat aquest dimarts 18 de desembre, el seu primer pla intern d’igualtat d’empleades i empleats públics amb el qual es pretén garantir un entorn de treball igualitari on no es produïsca cap agressió sexista. El pla, que tindrà una durada de 4 anys, també inclou l’estratègia necessària a desenvolupar per aconseguir l’objectiu proposat.

Per a l’elaboració del projecte es va tindre en compte la realitat que es viu a aquesta administració pública: així doncs, es va realitzar un diagnòstic de la plantilla mitjançant un qüestionari online i diverses entrevistes personals amb les quals es varen extraure les dades necessàries sobre la igualtat de gènere dins el consistori.

D’aquesta manera, amb la informació obtinguda es va poder dissenyar un Pla d’acció dividit en 7 àrees i format per diverses accions adequades al dia a dia dels treballadors i treballadores de l’Ajuntament. A més a més, amb la proposta s’inclou un cronograma amb la finalitat de fer més fàcil l’organització en el desenvolupament d’aquestes accions, recalcant-se el propòsit de millorar la satisfacció de les empleades i empleats públics perquè puguen dur a terme la seua feina quotidiana sense que cap mena de discriminació interferisca en el seu benestar.

Per fer entendre millor el projecte i aconseguir que totes les persones participants treballen en una mateixa direcció, inicialment es van tindre en compte una sèrie de principis basats en idees com la igualtat (també d’oportunitats), la perspectiva de gènere (integrant-la a totes les àrees o polítiques i analitzant les situacions diferenciades entre homes i dones) i l’absència de tota discriminació, directa o indirecta, per raons de sexe.

Així mateix, també es tractaren temes com la conciliació de la vida laboral, familiar i personal (perquè no es produïsquen pressions de rols i estereotips de gènere tradicionals en l’organització del temps de cada persona), l’assetjament sexual o per raó de sexe, la presència de dones i homes equilibrada i la participació, el diàleg i l’acord.

Des de l’Ajuntament de l’Alcúdia es recalca que el nou pla és també una guia de treball oberta on pot efectuar-se qualsevol aportació amb la finalitat de propiciar una transformació social àmplia i profunda, sempre mantenint com a idea principal aconseguir una societat igualitària i més justa.

FONT: www.riberaexpress.com

Contactar con Kangurea

Te lo ponemos muy fácil. Nuestra respuesta es inmediata.