fbpx

Massamagrell llança una Campanya Municipal per unes Falles sense Masclisme i LGTBIfòbia

igualdad, massamagrell

Aquesta campanya pretén traslladar els famosos punts violeta a aquesta festa, fent partícips a les set falles del municipi

Les falles són una celebració festiva susceptible a que es donen casos d’agressions masclistes, i a pesar que es confia que no ocórrega res, des de l’àrea d’Igualtat de l’Ajuntament de Massamagrell s’ha volgut previndre que això ocórrega i activar els mecanismes corresponents per si fóra així.

Per a això s’ha creat la “Campanya Municipal per unes Falles sense Masclisme i LGTBIfòbia”, una campanya consensuada entre l’ajuntament i els presidents i presidentes de les set comissions falleres, que pretén traslladar els famosos punts violeta als casals del municipi.

En primer lloc, s’ha creat la figura del “GARANT VIOLETA”, una persona a la qual acudir en cas de conflicte que serà identificada amb un braçalet morat. En cada comissió fallera hi haurà dos membres que seran “GARANT VIOLETA” i per a saber com actuar si es donara el cas, rebràn formació de part de l’equip impulsor aquesta mateixa vesprada en el saló de plens de l’Ajuntament de Massamagrell.

En segon lloc, la campanya conté una “Guia d’actuació per a unes falles igualitàries”, on s’inclouen els casos de gravetat per a valorar la situació, el protocol d’actuació, telèfons d’interés (Policia Local de Massamagrell, Urgències, Centre Dona 24h…) i algunes recomanacions.

En tercer i últim lloc, i amb la intenció de dinamitzar els casals informant i fent partícips a tots els fallers i falleres, cada casal rebrà un cartell significatiu que penjarà fent evident que eixe espai està lliure de violència masclista i LGTBIfòbia. A més, l’equip d’igualtat visitarà cada falla presentant aquesta campanya i fent lliurament de xapes amb missatges igualitaris, gots reciclables i un marc d’Instagram en forma de photocall.

D’aquesta manera, es pretén conscienciar que unes falles lliures d’agressions són unes festes més divertides i que sense respecte no hi ha diversió.

FONT: www.massamagrell.es

Teléfonos: 963 110 266 / 617 459 822
Email: info@equalitat.es

C/Mare de Déu de la Cabeça 42, pta 6 y 12
46014 – València 

¡Síguenos en redes sociales!