fbpx

Pressupostos Participatius «Decidim Castelló 2022»

Pressupostos Participatius «Decidim Castelló 2022»

Actualidad, Castelló (Ribera Alta)

  • És un procés participatiu que permet al veïnat formar part de la presa de decisions del govern local en matèria pressupostària.
  • Es tracta de la segona edició dels Pressupostos Participatius que es realitzen en la localitat, continuant la iniciativa realitzada en 2021.

L’Ajuntament de Castelló, en el seu desig de continuar avançant en la seua agenda de participació ciutadana, organitzarà la segona edició dels Pressupostos Participatius sota la denominació «Decidim Castelló 2022».

Gràcies a aquesta iniciativa, la població castellonera tindrà una nova oportunitat per a traslladar i votar totes aquelles polítiques públiques que desitgen que siguen impulsades des de l’administració local. «La metodologia emprada per a l’execució dels Pressupostos Participatius de 2022 serà la mateixa que l’any passa, ja que va funcionar prou bé” ha informat l’alcalde, Òscar Noguera.

El Portal de Participació Ciutadana (https://decidimcastello.org) seguirà sent la ferramenta principal que permetrà al veïnat major de 16 anys traslladar i votar totes les propostes que l’interessen, sense més limitació que la de trobar-se empadronat/da a Castelló al començament de la iniciativa. A més, amb l’objectiu de superar la bretxa digital, també estan previstes una sèrie de campanyes a peu de carrer on personal expert dinamitzaran les fases de recollida de propostes i de votació.

Òscar Noguera ha expressat que «la celebració dels Pressupostos Participatius ‘Decidim Castelló 2022’ descansa tant en el compromís de l’actual equip de govern en promoure nous espais de diàleg i de participació veïnal en els assumptes de rellevància per al poble, com en la gran acollida que va tindre l’edició anterior».

Per altra banda, Rubén Garrido, regidor de Participació Ciutadana de l’Ajuntament, ha esmentat que «els Pressupostos Participatius donen resposta a les demandes de més i millors mecanismes democràtics per a canalitzar les necessitats veïnals i donar-lis suport des de la política local. Es tracta, per tant, «d’un projecte que inclou a la ciutadania en el procés de presa de decisions, permetent-li triar de forma consensuada com es destinen els recursos econòmics municipals per avançar cap a un poble més sostenible i obert», ha afegit l’edil.

«Decidim Castelló 2022» s’emmarca dins de l’àmbit d’actuació ‘Castelló Poble Obert’ de l’Agenda Urbana ‘Castelló Poble 2030’ (https://www.castellopoble2030.com) i compta amb el suport econòmic de la Diputació de València i de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la GVA.

Sobre la I Edició 'Decidim Castelló'

Del 6 de setembre al 15 d’octubre del passat any, es va celebrar a Castelló la primera edició dels Pressupostos Participatius locals ‘Decidim Castelló 2021’. Amb aquest procés participatiu, la ciutadania va tindre l’oportunitat per a decidir com destinar una partida pressupostària de 100.000 €, sent els projectes guanyadors els següents: ‘Construcció d’una segona pista de pàdel al poliesportiu municipal’ (80.000 €); ‘Realització de campanyes de prevenció sobre el consum de drogues’ (3.000 €); i ‘Millorar la gestió del benestar animal a Castelló’ (17.000 €)

_____________________________

Comunicació EQUÀLITAT

Contactar con Kangurea

Te lo ponemos muy fácil. Nuestra respuesta es inmediata.