fbpx

#1M: celebració, lluita i memòria

#1M: celebració, lluita i memòria

Demà dia 1 de maig es celebra el Dia Internacional de les Persones Treballadores. Tanmateix, la festivitat d’aquest dia no ha de fer-nos oblidar el perquè d’aquesta data tan significativa.

El Dia Internacional de les Persones Treballadores és un esdeveniment essencial i necessari que té com a objectiu principal reivindicar els drets laborals i socials de la classe treballadora internacional. Aquest dia té el seu origen en la vaga iniciada l’1 de maig de 1886 a Chicago que va acabar amb l’execució d’un grup de persones anarquistes conegudes posteriorment com els Màrtirs de Chicago.

Amb el pas del temps, aquest dia ha anat perdent el seu caràcter reivindicatiu i ha degenerat en un dia festiu més. Ara bé, la conquesta de tots els drets garantits als Estats de Benestar actuals seria impensable sense la lluita incansable de treballadores i treballadors que, des d’aquell fatídic però històric dia de 1886, han omplit i segueixen omplint els carrers de tot el món per conservar la memòria, protegir les conquestes socials i lluitar per tot el que queda per fer.

Amb la memòria i el record d’aquestes treballadores que es jugaren la vida per defensar els seus drets, i protegint el tresor de l’aconseguit fins ara, no hem d’oblidar tot el que queda per fer; i el dia de demà és la data assenyalada per fer-ho.

No hem de pecar de conformistes i saber que, en ple segle XXI, entre d’altres: les dones ocupen la majoria de treballs menys qualificats i amb una remuneració més baixa, denotant una clara segregació laboral que no para de créixer; l’atur té rostre de dona i una edat mitjana cada dia més baixa; sent aquests dos col·lectius els més afectats per treballs parcials i precaris.  A més, de les dones i la joventut, les persones migrants són altre col·lectiu que es veu abocat a treballar en condicions de precarietat.

Per tot açò, per tot el camí recorregut però, sobre tot, per tot el que ens queda per fer, des d’EQUÀLITAT, participació i igualtat reivindiquem el Dia Internacional de les Persones Treballadores i ens sumem a la lluita diària pels drets de la classe treballadora, la lluita contra les desigualtats i la construcció d’una societat més justa, igualitària i horitzontal.

Comunicació EQUÀLITAT

Contactar con Kangurea

Te lo ponemos muy fácil. Nuestra respuesta es inmediata.