fbpx

Castelló inicia las tasques per a millorar la transparència pública

Castelló inicia las tasques per a millorar la transparència pública

Castelló (Ribera Alta), OGOV

  • Promoure una administració oberta, que facilite la informació d’interés municipal a la ciutadania, és una de les claus en l’èxit de la governança local.
  • El Portal de Transparència es tracta d’un instrument bàsic i general per a facilitar a la ciutadania la informació municipal de forma integrada i accessible.

El consistori busca donar un pas endavant en el camí de la transparència i l’accés a la informació públic iniciant la seua Estratègia d’Actualització del Portal de Transparència, amb l’objectiu d’ampliar i reforçar la transparència en l’exercici de l’activitat pública de l’Ajuntament de Castelló.

Aquest projecte està conformat per un conjunt d’accions que permetran disposar d’una ferramenta d’informació degudament actualitzada i que servisca com a canal institucional per a obtindre informació de caràcter organitzativa, jurídica, econòmica, contractual, etc.

En el marc d’aquesta iniciativa es durà a terme una avaluació del Portal de Transparència a fi d’identificar els apartats que actualment es troben desactualitzats o incomplets; en segon lloc, es crearan un conjunt d’equips tècnics de treball que seran els encarregats d’agilitzar totes les tasques de recopilació i d’incorporació de tota documentació, expedients i arxius pendents d’introduir a la plataforma, segons l’auditoria realitzada prèviament; i, en últim lloc, es brindarà formació teòric-pràctica de la mà de personal expert en matèria de Govern Obert, exposant les oportunitats i avantatges que representa per al consistori tindre un Portal actualitzat.

«Ja s’han dut a terme les primeres reunions de planificació i coordinació entre responsables polítics i personal tècnic extern per a complir amb tots els terminis establits i aconseguir que la població gaudisca a la brevetat d’un Portal de Transparència, no solament més actualitzat, sinó també més accessible i intuïtiu», ha expossat Rubén Garrido, regidor de Transparència del consistori. A més, l’edil ha destacat el important paper que exerceix aquesta eina com a «canal bàsic per a facilitar a la ciutadania la informació municipal de forma integrada i promoure la participació pública a tot el veïnat gràcies a aquesta».

El projecte «Estratègia d’Actualització del Portal de Transparència» ha estat valorat de forma positiva per part del cos tècnic de l’Àrea de Gobern Obert i Transparència de la Diputació de València i la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana, motiu pel qual s’ha obtingut la subvenció convocada conjuntament pel govern provincial i regional per al foment de la transparència i el bon govern 2022.

______________________

Comunicació EQUÀLITAT

Contactar con Kangurea

Te lo ponemos muy fácil. Nuestra respuesta es inmediata.