fbpx

Desigualtat en el lideratge i la participació política de les dones.

Desigualtat en el lideratge i la participació política de les dones.

En EQUÀLITAT apostem per la igualtat real i efectiva entre dones i homes en tots els àmbits i nivells. Per això, ens fem ressò de l’estudi realitzat per ONU Dones on es mostra sense pal·liatius la desigualtat de gènere existent quant a l’accés a llocs de responsabilitat. (ONU Dones, 2021a).

Totes les barreres que configuren aquesta realitat social i que constitueixen el sostre de cristall suposen un impediment per al compliment dels Objectius del Desenvolupament Sostenible (ODS) dins de l’Agenda 2030 de l’ONU. (ONU Dones, 2021b) (Nacions Unides, 2015).

Entre totes les dades aportades per ONU Dones, destaquen les següents:

  1. Només el 21% dels llocs ministerials han sigut ocupats per dones, i tan sols són 14 els Estats amb una distribució equitativa en la composició dels seus governs.
  2. A nivell nacional, només existeixen 4 països amb un 50% de dones en les cambres representatives, a més d’existir 27 Estats on les dones representen menys del 10%.
  3. A nivell local, les dones representen un 36% en els governs de 133 Estats analitzats i només 2 països han aconseguit el 50%.

En aquest mateix estudi s’afirma l’existència de “proves fermes i cada vegada més nombroses que la presència de dones líders en els processos de presa de decisions polítiques millora aquests processos” (ONU Dones, 2021a). En aquesta mateixa línia es posiciona el Ministeri d’Igualtat a través de l’Institut de les Dones assenyalant els estereotips socials de gènere com una possible causa d’aquesta desigualtat.

Des d’EQUÀLITAT ens sumem a la lluita per la igualtat real i efectiva entre dones i homes i ens preguntem per què s'invisibilitza el lideratge de les dones, ja que la pregunta mai ha sigut si les dones tenen capacitat de lideratge. Nosaltres creguem que això està fora de tot dubte.

Comunicació EQUÀLITAT

Contactar con Kangurea

Te lo ponemos muy fácil. Nuestra respuesta es inmediata.