fbpx

EQUÀLITAT dinamitzarà el Consell Veïnal d’Alfara del Patriarca

EQUÀLITAT dinamitzarà el Consell Veïnal d’Alfara del Patriarca

Alfara del Patriarca, OGOV
  • L’Ajuntament d’aquest municipi de l’Horta Nord inicia el procés de renovació del Consell Veïnal amb la col·laboració de la nostra firma.
  • Aquest òrgan té atribuïdes funcions de foment de la participació ciutadana i de representació veïnal davant l’equip de govern.

El Consell Veïnal d’Alfara del Patriarca és un òrgan consultiu i participatiu local creat en 2020, amb la finalitat de abordar qüestions a favor del benestar general del poble.  Donat l’èxit acollit pel Consell en la millora de la convivència en el municipi, en aquest any 2022 l’Ajuntament iniciarà el procés de renovació de les persones que formaran part d’aquest, comptant amb el suport i la dinamització de la nostra consultora especialitzada en participació ciutadana, EQUÀLITAT participació i igualtat.

La firma, amb més de dotze anys d’experiència en el sector, serà l’encarregada d’organitzar, convocar i constituir aquest òrgan de deliberació i qualitat democràtica, així com formar a les seues persones integrants en matèria de participació ciutadana.

Una part fonamental del Consell Veïnal, recollit en el Reglament Municipal de Participació Ciutadana, es que disposa d’àmplies funcions a l’hora de promoure un diàleg constructiu entre ciutadana i equip de govern per a la millora integral del poble. Alguns instruments per a la consecució d’aquest fi són l’impuls de processos participatius i consultes públiques; l’emissió d’informes de millora del municipi i la canalització de les queixes i suggeriments de la ciutadania. A més, el Consell exerceix un destacat paper en l’organització i execució dels Pressupostos Participatius municipals, sent una de les seues atribucions aprovar els criteris de selecció de les propostes ciutadanes, i analitzar la seua viabilitat tècnica i social.

Des d’EQUÀLITAT participació i igualtat, volem agrair a l’Ajuntament d’Alfara del Patriarca per la confiança depositada en el nostre equip de Govern Obert per a la dinamització d’aquest òrgan participatiu. En paraules de José Luis Sahuquillo, director executiu d’EQUÀLITAT: “la participació ciutadana és un pilar bàsic de la política local d’Alfara del Patriarca com ha vingut demostrant any rere any, per la qual cosa és un orgull que el consistori confie en la nostra experiència per a aquesta nova renovació del Consell Veïnal”.

Aprofitem aquestes línies per a comunicar que el nostre Departament de Govern Obert ja es troba mans a l’obra en aquesta iniciativa municipal. Molt prompte anunciarem novetats sobre aquest projecte i altres col·laboracions amb l’Ajuntament d’Alfara del Patriarca.

________

Comunicació EQUÀLITAT

Contactar con Kangurea

Te lo ponemos muy fácil. Nuestra respuesta es inmediata.