fbpx

L’Ajuntament de Benifaió compromés amb el Govern Obert

L’Ajuntament de Benifaió compromés amb el Govern Obert

Benifaió, OGOV

  • L’Ajuntament de Benifaió impulsarà el projecte d’Estratègia d’Actualització del Portal de Transparència i Capacitació del Personal, juntament amb la consultora EQUÀLITAT, participació i igualtat.
  • El projecte ha rebut la validació i el finançament per part de la Diputació de València.

Des de l’Ajuntament de Benifaió ens enorgulleix comunicar, que, junt a una consultora externa experta en transparència i govern obert, dissenyarem i impulsarem el projecte d’Estratègia d’Actualització del Portal de Transparència, Capacitació del Personal del consistori i Comunicació Pública . L’objectiu fonamental del projecte, no és un altre que el de possibilitar que la ciutadania conega la informació de tot el relacionat amb la política pública, per a garantir la transparència i complir, d’aquesta manera, amb el dret a accedir, sol·licitar i obtindre la informació pública que considere del seu interés.

A continuació, exposarem breument les accions, que, gràcies als recursos atorgats per la Diputació de València, es podran dur a terme en aquest projecte:

  1. Es realitzarà una recopilació dels expedients pendents d’actualitzar, per a així, complir amb la periodicitat d’actualització de la informació que estableix la Llei de Transparència estatal 19/2013. A més, es faran tasques de disseny gràfic, per a millorar la claredat i comprensió, i així poder arribar al conjunt de la població.
  2. S’actualitzarà el Portal de Transparència mitjançant l’ús de tècniques que permeten establir un portal dinàmic, visual, 2.0 i accessible; amb l’objectiu, de crear nous mecanismes de rendició de comptes i de transparència pública.
  3. Es constituirà un grup de treball intern de transparència, amb el qual es pretén generar suport i sinergies interdepartamentals que faciliten la recollida de la informació. Amb la finalitat de valorar i remeiar les possibles dificultats que pogueren afectar cadascu dels departament del nostre consistori.
  4. S’impartiran dues sessions formatives destinads, per part del molt il·lustre catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de València, D. Lorenzo Cotino, al personal de l’ajuntament. Amb aquesta acció es pretén continuar impulsant i formant una cultura de govern obert dins del nostre consistori.

En paraules de la nostra alcaldessa, Marta Ortiz: “La transparència sempre ha sigut una virtut en el nostre consistori, però la societat canvia, les exigències canvien i tenim la responsabilitat, com a representants públics d’adaptar-nos a elles. Per això, hem vist necessari fer un pas endavant i convertir el nostre Portal de Transparència en el lloc de trobada entre ajuntament i veïnat. I és que des del nostre equip de govern som conscients que els països amb majors nivells de transparència són també els que tenen institucions més fortes. D’aquesta forma, com a càrrecs públics tenim un compromís amb la nostra ciutadania, i que millor manera de rendir-los compte que establint un Portal de Transparència accessible, dinàmic i a l’avantguarda dels nostres temps”.

També, destacar les paraules del nostre regidor de Govern Obert, Transparència, Administració Electrònica i Esports, Jesús Rosaleny: “És un orgull ser regidor d’un municipi com Benifaió, i encara més, donades les circumstàncies actuals en la qual vivim, on el veïnat ha donat el millor de si mateixa i ha mostrat una actitud exemplar. També és un orgull formar part d’aquest equip de govern que ha decidit impulsar aquest nou disseny del Portal de Transparència, on pretenem traslladar un missatge d’unitat, i proximitat a les nostres veïnes i veïns. Perquè l’Ajuntament de Benifaió ha estat, està i estarà per a totes necessitats de la nostra ciutadania. Per això, continuarem treballant, com fins ara, per a avançar en el viatge cap a un consistori més modern, pròxim i transparent»

Comunicació EQUÀLITAT

Contactar con Kangurea

Te lo ponemos muy fácil. Nuestra respuesta es inmediata.