• L’Ajuntament aconsegueix la subvenció, creada conjuntament entre la Generalitat Valenciana i la Diputació de València, per al foment de la participació, la transparència i el bon govern.
  • El I Pla Municipal d’Infància i Adolescència de L’Olleria es crearà partint d’un procés participatiu obert a la ciutadania, destacant així la voluntat del consistori amb les futures generacions.

El consistori, en col·laboració amb la consultora social valenciana EQUÀLITAT, participació i igualtat, du a terme la creació del I Pla Municipal d’Infància i Adolescència, un projecte innovador que té com a objectiu reafirmar el pacte de l’Ajuntament amb la consolidació d’una vertadera cultura participativa, la governança i la corresponsabilitat social, tots aquests fonaments de la salut democràtica.

Aquest projecte es constitueix amb la finalitat de conéixer les necessitats de la ciutadania i que aquest relat siga visible al projecte, complint d’aquesta manera amb un dels objectius del mateix: mantenir una relació bidireccional ferma entre el veïnat de L’Olleria i l’Ajuntament, entitat més propera a aquesta. Així mateix, el Pla consta d’una d’un procés diagnòstic extens, de manera que la idiosincràsia de la localitat estiga representada en cada una de les actuacions que es deriven del futur Pla Municipal d’Infància i Adolescència de L’Olleria.

L’Olleria compta amb una estructura poblacional àmplia on el grup d’edat més jove té una gran presència, fet que, sumat a la situació pandèmica de l’últim any i les conseqüències que la mateixa ha tingut en la societat, accelera la necessitat de comptar amb projectes com aquest, iniciatives amb forts fonaments participatius que, a més a més, es troben avalades per la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana i la Delegació de Govern Obert i Participació de la Diputació de València.

L’alcalde de L’Olleria, Ramón Vidal Soler, recalca la necessitat de mantenir una relació directa amb la ciutadania, fomentant la implicació d’aquesta, amb el fi de construir un municipi crític, exigent i informat, així com avançar en  l’obertura del consistori. D’altra banda, Daniel Semper Ibáñez, regidor d’Educació, Esports i Participació Ciutadana, argumenta que el I Pla d’Infància i Adolescència de L’Olleria respon a la necessitat de donar veu a un ampli estrat de la població, ja que la població jove representa un 14,31% de la població total del municipi.

La implementació del I Pla d’Infància i Adolescència suposarà la culminació d’un procés rigorós de connexió amb les veïnes i veïns de L’Olleria i també l’inici d’un municipi que avança en la promoció de la joventut i la protecció de la infància.

Comunicació EQUÀLITAT