fbpx

Massanassa impulsa su nova Estratègia de Transparència Municipal 2022

Massanassa impulsa su nova Estratègia de Transparència Municipal 2022

  • És un projecte que tracta de crear instruments per a garantir l’accés a la informació pública a la ciutadania.
  • La iniciativa compta amb el suport econòmic de la Diputació de València i la GVA en el marc de les subvencions de transparència i participació.

Des de l’Ajuntament de Massanassa presentem una nova Estratègia de Transparència Municipal, que comprén un conjunt d’accions d’anàlisi, de formació i d’estandardització de les tasques d’actualització del Portal de Transparència, amb l’objectiu final de fomentar la transparència i la rendició de comptes al consistori.

La primera tasca es tracta d’una Auditoria sobre l’estat d’actualització del Portal de Transparència duta a terme per especialistes de govern obert de la consultora social d’EQUÀLITAT, participació i igualtat, que avaluarà el grau de compliment dels criteris generals i de les obligacions de publicitat activa establides a la Llei 1/2022, de 13 d’abril, de Transparència i Bon Govern de la Comunitat Valenciana (arts. 10 i següents). A més s’emetran recomanacions i propostes de millora de l’estructura del Portal i del format de la informació publicada.

En segon lloc, el consistori organitzarà 2 sessions formatives adreçades als departaments municipals amb competència en les àrees afectades per la normativa de transparència i bon govern (secretaria, intervenció, contractació, urbanisme, serveis socials…) i en les quals es tractaran les novetats introduïdes per la Llei 1/2022. «Aquestes capacitacions seran impartides per acadèmics i professionals de l’àmbit del Govern Obert, adaptant-se el contingut a les necessitats de cada Servei Municipal», ha informat l’alcalde, Francisco A. Comes.

Com última acció, es redactarà un Protocol d’Actuació que establirà les directrius de treball uniforme per a garantir un Portal de Transparència actualitzat i degudament estructurat, amb la finalitat de «garantir canals d’informació i de rendició de comptes que permeten a la població verificar el grau d’execució de les polítiques públiques, així com la gestió municipal», ha manifestat el representant de l’ajuntament.

L’Estratègia de Transparència Municipal compta amb el finançament de la Diputació de València i de la Generalitat Valenciana. Des de l’Ajuntament de Massanassa agraïm l’oportunitat oferida per a implementar el projecte i poder assentar la transparència com a principi fonamental de l’actuació de l’administració.

___________________________

Comunicació EQUÀLITAT

Contactar con Kangurea

Te lo ponemos muy fácil. Nuestra respuesta es inmediata.