• A aquesta jornada assistiran representants dels àmbits acadèmics i públics de diversos municipis referents en el camp de la Participació Ciutadana i el Bon Govern.
  • L’Espai Cultural “Cases del Batlle” (C. de la Puríssima, 38. Benissa), albergarà aquest esdeveniment, que tindrà lloc durant el matí del dia 2 de juny.

El consistori es compromet novament amb el Govern Obert mitjançant l’impuls de la Trobada Provincial emmarcada dins del I Pla d’Acció de Govern Obert de Benissa 2021-2024, on assistiran representants públics de la província i especialistes de reconegut prestigi de les principals universitats alacantines, ambdós exposaran propostes de millora per a una administració més pròxima a la ciutadania.

L’acte començarà amb les intervencions de l’alcalde de Benissa, Arturo Poquet Ribes, la regidora de Participació Ciutadana, Rosa Lucía Pino García, que donaran obertura a la sessió, així com de Jose Luis Sahuquillo Orozco, director executiu d’EQUÀLITAT, participació i igualtat, consultora col·laboradora externa d’aquest projecte. A més, es comptarà amb la participació de representants públics de l’administració provincial i autonòmica.

A continuació, tindrà lloc la Conferència Inaugural, que porta per títol “El Govern Obert en època postpandèmica” i que serà impartida pel professor de Ciència Política Enrique Conejero Paz, on es reflexionarà sobre l’impacte de la pandèmia en la democràcia participativa i s’aprofundirà en els nous canals de participació ciutadana.

Seguidament, s’abordaran les polítiques públiques de Govern Obert en l’àmbit local des de dues perspectives diferents. D’una banda, es celebrarà una Taula Redona titulada “Bones pràctiques en matèria de Govern Obert” conformada per diferents representants públics de municipis referents a la província alacantina. Aquestes persones compartiran les seues idees, perspectives i reflexions des de la seua experiència en la governança local. Entre els càrrecs electes figuren: Purificació Ma Vives Pérez, regidora a l’Ajuntament d’Elx; Alejandro Espí Hernández, regidor a l’Ajuntament de Los Montesinos; Ana Vanessa Mas González, regidora de Crevillent i Pepe Cano Gallego, regidor de la Nucia.

D’altra banda, hi haurà una segona Taula Redona reservada per a especialistes provinents del món universitari, on s’aprofundirà en la matèria des de l’anàlisi acadèmic. Provinents de la Universitat d’Alacant (UA): Josep Ochoa Monzó,doctor en Dret i professor de Dret Administratiu i Concepción Torres Díaz, doctora en Dret i professora de Dret Constitucional. Per part seua, de la Universitat Miguel Hernández (UMH) assistiran: José Alberto García-Avilés, director del Departament de Ciències Socials i Humanes i Félix Arias Robles, coordinador de l’Àrea per al Grau en Periodisme i subdirector del Màster en Innovació en Periodisme (MIP).

L’alcalde, Arturo Poquet, ha destacat que aquesta jornada posicionarà a Benissa en el mapa com un espai de trobada, diàleg i intercanvi d’experiències que impulsarà la promoció dels principis i valors de la governança participativa local, que a la vegada permetrà enriquir les polítiques públiques que s’han vingut implementant en aquesta matèria des de l’Ajuntament. A més, ha aprofitat per a agrair la predisposició de les persones convidades a participar en l’esdeveniment i l’orgull que això representa per al poble de Benissa.

Per a l’organització d’aquest esdeveniment s’ha sol·licitat la subvenció per a la promoció i el foment de la participació ciutadana, la transparència i el bon govern per a municipis de la província d’Alacant, que convoca conjuntament la Diputació d’Alacant i la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica. En paraules de la regidora Rosa Lucía Pino García: “Estem convençuts que l’equip tècnic valorarà positivament el projecte presentat i que aconseguirem la quantia sol·licitada. Així mateix, aprofite per a agrair que la Diputació atorgue aquest tipus de subvencions per a fomentar els pilars del Govern Obert”.

INSCRIPCIÓ ACÍ

DESCARREGAR PROGRAMA ACÍ

___________________________

Comunicació EQUÀLITAT