fbpx

Comencen les Trobades Ciutadanes de l’Agenda Urbana “Castelló Poble 2030”

Actualidad, Castelló (Ribera Alta), OGOV, RSE

  • Es duran a terme cinc reunions obertes al veïnat segons l’àrea d’actuació de l’AU “Castelló Poble 2030”.
  • Aquestes trobades permetran que el veïnat valore i estudie el programa d’actuació a implementar al poble d’ací a 2030.

L’Agenda Urbana de Castelló encarrila la fase de participació pública, que té com a finalitat enriquir els projectes estratègics emmarcats en aquesta iniciativa mitjançant les percepcions i les recomanacions de les veïnes i els veïns del municipi.

Per a canalitzar la implicació veïnal, s’han planificat un conjunt de trobades en les participaran representants de l’equip polític i tècnic que van redactar la proposta inicial d’Agenda Urbana i on es tractaran els temes específics que afecten de manera directa al poble pròsper, inclusiu, saludable, pròxim i obert que es pretén construir.

Així, l’alcalde de Castelló, Òscar Noguera, ha exposat que “les trobades es configuren com espais de diàleg i de reflexió compartida entre la població i el consistori per a la posada en comú de necessitats, reptes i actuacions públiques que s’han d’escometre al poble amb l’objectiu de garantir un desenvolupament més sostenible i just a Castelló”.

Està previst la celebració d’un total de cinc trobades ciutadanes, totes elles a l’Edifici de l’Obrera – Planta 1, sent el seu calendari el següent:

  • Trobada Ciutadana “Castelló Poble Pròsper” (dimarts, 5 de juliol, a les 19 h.): una jornada en la que s’abordaran els reptes i les iniciatives necessàries per a garantir el benestar de la població, la revitalització urbana i el creixement socioeconòmic des d’una perspectiva inclusiva.
  • Trobada Ciutadana “Castelló Poble Inclusiu” (dijous, 7 de juliol, a les 19 h.): acte públic per a repensar el municipi sota el drets i principis de cohesió social, equitat i la reducció del risc de pobresa i exclusió i com l’Agenda Urbana pot contribuir a la seua garantia.
  • Trobada Ciutadana “Castelló Poble Saludable” (dimecres, 13 de juliol, a les 19 h.): reunió en la que es tractaran aspectes vinculats al patrimoni natural i cultural, la millora de la resiliència del poble i el desenvolupament sostenible
  • Trobada Ciutadana “Castelló Poble Pròxim” (dimecres, 20 de juliol, a les 19 h.): jornada adreçada a la reflexió conjunta en torn a la mobilitat sostenible, saludable i inclusiva, amb l’objectiu de proporcionar solucions accessibles i universals per a la població.
  • Trobada “Castelló Poble Obert” (dimecres, 27 de juliol, a les 19 h.): acte públic dedicat als projectes estratègics d’innovació digital i millora dels mecanismes de governança oberta i transparent, on destaca l’Estratègia “Smart Castelló”.

Cal ressaltar que aquests esdeveniments comptaran amb la presència de càrrecs electes i del personal tècnic municipal que han contribuït a la redacció del primer esborrany del Pla d’Acció de l’Agenda Urbana, trobant-se totes les persones de l’equip impulsor a la sencera disposició del veïnat per a resoldre qualsevol dubte o qüestió relativa a l’Agenda Urbana.

Per últim, l’alcalde ha destacat el important paper que juga la població en l’elaboració d’un projecte d’aquestes característiques i ha convidat a les veïnes i les veïns de Castelló a involucrar-se amb il·lusió en totes les Trobades que s’organitzen.

Més endavant, es facilitarà informació de cadascuna de les Trobades Ciutadanes a través de la pàgina web (https://castellopoble2030.com), El Miragall i les xarxes socials institucionals, perquè el futur de Castelló es troba a les vostres mans. Us esperem!

________________________________

Comunicació EQUÀLITAT

Teléfonos: 963 110 266 / 617 459 822
Email: info@equalitat.es

C/Mare de Déu de la Cabeça 42, pta 6 y 12
46014 – València 

¡Síguenos en redes sociales!